Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

15 April – On odobrava želje pravednika

Posted by danck19 on 15 April 2013

A šta pravednici žele Bog će im dati.” (Priče Solomunove 10:24)

Ako pravednik ima neku želju koja je po volji Božijoj, On je ispunjava. Ne bi bilo ni za jednog čoveka, ni za društvo oko njega da jedno takvo obećanje važi i za nepravedne. Držimo se Božijih zapovesti i On će odobriti naše želje.

Ako bi se desilo da pravedni imaju nepravedne želje, one neće biti ispunjene. To nisu njihove prave želje, to su samo njihove greške i lutanja i dobro je da te želje budu odbijene. Ali njihove svete želje stižu kod Gospoda i On ih ne odbija. Ako nam se čini da su naša iskanja odbijena za jedno vreme, ohrabrimo se kroz današnje obećanje i tražimo ponovo. Ako smo jasno dobili negativan odgovor, zahvalimo Mu jer znamo da On neće ispuniti želje koje nisu za naše dobro.

Postoje stvari koje možemo sa hrabrošću tražiti. Ono što trebamo želeti pre svega je da budemo sveti i u svemu predani, da budemo slični Gospodu Isusu i spremni za nebo. To su želje blagodati, a ne želje naše prirode – želje pravednog čoveka, a ne telesnog; te želje će Bog ispuniti za sigurno, i uradiće i više nego što smo mogli zamisliti. „Teši se Gospodom, i učiniće ti šta ti srce želi.“ Dušo moja, danas još, hrabro traži velike stvari.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: