Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

13 April – Preobraženo telo, kao Njegovo

Posted by danck19 on 13 April 2013

Koji će preobraziti naše poniženo telo da bude jednako telu slave Njegove, po sili da može sve sebi pokoriti.(Filipljanima 3:21)

Često kada nas bol izmuči do te mere da ne možemo da razmišljamo ili da se molimo, osećamo stanje nemoći u našem telu, a kada smo iskušani kroz naše telo, shvatimo koliko je dostojna prezira ova „telesna želja“. Naše telo koje nas ponižava u stvari nam čini uslugu. Oh, kad bi se mi istinski ponizili, znajući da je naše telo slično životinjama i čak nas vezuje za ovu zemlju.

Ali, naš Spasitelj, Gospod Isus Hristos će to stanje promeniti. On će nas učiniti jednakim telu slave Njegove, sve nas koji verujemo u Njega. Naša duša se preobražava kroz veru; tako će se i naše telo obnoviti i biće prikladno našem, kroz Duha Svetog, preobraženom duhu. Kada će ta promena nastati, ne znamo, ali sama nada nas može održati i ojačati u dane iskušenja i bola u telu. Još malo vremena i bićemo isti kao Gospod Isus; tada neće biti nikakvog stradanja: bol, natečeni udovi, mračni pogledi, slaba srca. Starci neće više biti samo kao nemoćna grupa, niti bolesnici kao gomila koja je u agoniji. „Koji će preobraziti naše poniženo telo da bude jednako telu slave Njegove“! Slavno vaskrsenje u kojemu će se i nase telo odmoriti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: