Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

12 April – On se više ne seća

Posted by danck19 on 12 April 2013

Jer ću im oprostiti bezakonja njihova, i grehe njihove neću više pominjati.” (Jeremija 31:34)

Kad upoznamo Gospoda, primamo oproštenje greha. U Njemu nalazimo Boga punog blagodati, koji briše sva naša bezakonja. Kako je to divno otkriće i kako divno glasi ovo obećanje: “i grehe njihove neću više pominjati.“ Da li Bog može zaboraviti? On kaže da ih više neće pominjati i kad On to kaže, to je tako. On nas gleda kao da nismo nikad ni grešili. Veliko Otkupljenje toliko delotvorno ukljanja greh da on više ne postoji u Božijem umu. Vernik je sada prihvaćen u Gospodu Isusu Hristu, kao što je bio Adam pre nego što je sagrešio; čak i više od toga, mi sada oblačimo Božansku pravednost, dok je Adam imao ljudsku pravednost.

Naš veliki Bog se više neće sećati naših greha da bi nas kaznio, i neće nas manje voleti zbog njih. Kao što je jedan dug prestaje da bude dug jednom kad je isplaćen, isto tako i Bog gleda na naše grehe kao da su u potpunosti pomireni. I ako smo sa pravom žalosni i plačemo zbog naših greha, jer smo veliki deo našeg zivota proveli u grehu, ipak se trebamo radovati jer ti gresi neće biti pominjani. To nas čini da mrzimo greh. Oproštenje kroz blagodat nas čini da više pazimo kako ne bismo ožalostili našeg Boga kroz neposlušnost.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: