Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

10 April – Pogledaj i ziveces

Posted by danck19 on 10 April 2013

“I Gospod reče Mojsiju: Načini zmiju vatrenu, i metni je na motku, i koga ujede zmija, neka pogleda u nju, pa će ozdraviti.” (4 Knjiga Mojsijeva 21.8)

Ovo je slava slika Jevanđelja. Gospod Isus ubrojan sa grešnicima visi pred nama na krstu. Jedan pogled ka Njemu će nas izlečiti u momentu od ujeda greha: “Svako ko pogleda na Njega će živeti”. Neka čitaoc kome je žao zbog njegovih greha obrati pažnju na ove reči: “Svako ko pogleda na Njega će živeti” i videće da su istina. Ja sam doživeo ovo iskustvo: pogledao sam na Gospoda Isusa razapetoga i u tom momrntu sam bio isceljen, znam da jesam. Čitaoče, i ti ako verom gledaš na Njega, živećeš. Možda si i ti shvatio da si zaražen sa tim otrovom greha, i ne vidiš nikakvu nadu; ali znaj da nema druge nade osim ove. Ovaj “protivotrov” je siguran: “neka pogleda u Njega, pa će ozdraviti.”
Zmija nije bila podignuta u pustinji kao atrakcija za posmatranje zdravim ljudima; nego je bila posebno namenjena onima koji su bili ujedeni. Gospod Isus je umro kao stvarni Spasitelj stvarnim grešnicima. Ako te je ujed otrovne zmije učinio pijanicom, lopovom, poročnim čovekom, lažlivcem, samo jedan pogled na velikog Spasitelja, izlečiće te od tih bolesti i učiniće da živiš u svetosti i zajedništvu sa Bogom. Samo pogledaj i živećeš.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: