Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

9 April – Vrhovno mesto Biblije

Posted by danck19 on 9 April 2013

“Velik mir imaju oni koji ljube zakon Tvoj, i u njih nema spoticanja.” (Psalam 119:165)

Da, istinska ljubav prema Svetoj Knjizi nam donosi veliki mir od velikog Boga i biće nam velika zaštita. Njegova reč neka nam stalno bude društvo, i ona će doneti u naša srca duboki mir koji ne bi mogli dobiti sa druge strane. Duh Sveti deluje kroz tu reč kao Utešitelj čiji dobar uticaj dolazi kako bi izgonio sve oluje iz naših duša.

Ništa ne može biti kamen spoticanja onome u kome Reč Božija bogato živi. On svakodnevno uzima krst, i to postaje za njega zadovoljstvo. On je spreman za oganj kušnje, i nije iznenađen ako ga ta vatra slama. Njega ne spotiče prosperitet kao što mnoge druge spotiče, niti je skrhan nepovoljnim okolnostima kao što drugi jesu; jer on živi iznad promenljivih okolnosti spoljašnjeg života. Ako Bog postavi pred njega neki veliki test vere, za koji bi drugi rekli: “ovo je previše, ko može izdržati?”, vernik ga prihvati bez gunđanja, jer su poteškosće koje dolaze u njegov um nadvladane strahopoštovanjem koje ima prema zakonu Gospodnjem, koji je za njega vrhovni autoritet pred kojim se on rado klanja. Gospode, usadi u nas danas ovakvu ljubav, takav mir i pokoj.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: