Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

8 April – Očuvani do završetka rada

Posted by danck19 on 8 April 2013

“A onu noć stade Gospod pred njega i reče: Ne boj se, Pavle, jer kao što si svedočio za mene u Jerusalimu, tako ti valja i u Rimu svedočiti.” (Dela Apostolska 23:11)

Jesi li svedok za Gospoda i trenutno se nalaziš u opasnosti? U tom slučaju, seti se da nećeš umreti dok ne završiš svoj rad. Ako Bog trazi da Mu budes još svedok, živećeš da bi svedočio. Ko je taj koji bi mogao uništiti posudu koji Bog želi još koristiti?

I ako nema više posla za tebe da radiš za svog Gospodara, što bi se bojao zbog toga što te zove k Sebi, stavljajući te na taj način van domašaja neprijatelja? Tvoja glavna briga treba da bude da služiš kao svedok Gospoda Isusa, i niko i ništa te ne može zaustaviti dok taj posao nije završen, zato budi smiren. Ako si izrugan, nepravdano optužen, ako su te prijatelji ostavili, ili izdali oni u koje si imao najviše poverenja, ili šta god drugo došlo na tebe, Božiji plan sa tobom neće biti ugrožen. Gospod će ti se objaviti u noći tvoje tuge i reći će: “Trebaš mi biti svedok”. Budi hrabar i ispunjen radošću u Gospodu.

Ako ovo obećanje nije za sad, možda će biti za vreme koje će uskoro doći, prisvoji ga! Seti se da se moliš za misionare i one koje su progonjeni, kako bi ih Bog sačuvao dok ne završe njihov posao na zemlji.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: