Hrišćanin

Isus Hristos

 • Kalendar

  April 2013
  S M T W T F S
  « Mar   Aug »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Članci

 • Archives

 • Advertisements
 • Stih:

  Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

  Evanđelje po Jovanu 3:16

 • Pogledajte!

  Site Bozija Rec
 • Video Propovedi

3 April – Osetljiv na upozorenje

Posted by danck19 on 3 April 2013

“Što je umeknulo srce tvoje, i ponizio si se pred Gospodom kad si čuo šta sam govorio za to mesto i za stanovnike njegove da će biti pustoš i prokletinja, i što si razdro haljine svoje i plakao preda mnom, zato i ja usliših tebe, veli Gospod.” (2 Carevima  22:19)

Mnogi preziru upozorenje i propadaju; ali blago onome koji drhti od Reči Božije. Tako je uradio Josija i bio je pošteđen Božijeg suda protiv Jude, zbog njihovih velikih greha. Ako je i tvoje srce omekšalo i ponizio si se, bićeš i ti pošteđen i zaštićen u zli dan. Gospod će napraviti znak, On stavlja pečat na čelima onih koji uzdišu i plaču zbog greha ovoga vremena. Anđeo Gospodnji je dobio zapovest da vrati mač u korice dok se zapečate Njegovi izabrani kako bi bili pod zaštitom (Otkrivenje 7: 1-3). Oni su najbolje poznati zbog njihovog pobožnog straha i drhtanja pred Rečju Gospodnjom. Da li su vremena pretnje? Da li primećujemo neverstvo koje napreduje brzim koracima, i da li se bojimo kazne koja može doći na narod koji sve više i više tone u greh? Možda ste u pravu, ali odmarajte se u ovom obećanju: “oni će biti pogrebeni u miru i neće očima svojim videti zlo koje ću pustiti na to mesto”. Ali vi se nalazite u boljem isčekivanju, utešnijem, da će Gospod Isus doći, i dani tuge će tada prestati.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: