Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

26. Mart – Briga za siromašne

Posted by danck19 on 26 March 2013

“Gospod će ga ukrepiti bolnog na odru. Sasvim menjaš postelju njegovu u bolesti njegovoj.” (Psalam 41:3)

Seti se da je ovo obećanje za one koji brinu o siromašnima. Da li si ti jedan od njih? Ako jesi, onda ga možeš prosvojiti.

Pogledaj kako Bog u vreme bolesti zna da blagoslovi bolesnika i one koji se brinu o njemu. Ruke Svemogućeg podržavaju dušu i telo koje je umorno, On odmara na mekim jastucima. Kako je nežna ova slika i puna ljubavi, i kako nam je Bog ovde opisan kao Onaj koji je pored nas u našim nemoćima i bolestima! Ko bi u prošlosti mogao da zamisli sličnu stvar za Jupitera ili za bogove Indijanaca ili Kineza? Na ovaj poseban način radi Bog, spuštajući se do nas kako bi nam bio medicinski brat i Negovatelj. Ako On udari jednom rukom, drugom podržava. O kako je blagosloven taj bol zbog kojeg se prepuštamo u Božije naručje! Njegova blagodat je najbolje sredstvo za jačanje i Njegova ljubav najbolji lek. I kada budemo toliko bolesni da postanemo samo kost i koža, On će dati našoj duši džinovsku snagu. Nema iskusnijeg lekara od Boga, boljeg osveženja od Njegovih obećanja, i vina koje daje snagu kao Njegova ljubav.

Ako ne ispunimo naše dužnosti prema siromašnima, obratimo pažnju šta gubimo i odmah postanimo njihov prijatelj i njihova pomoć.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: