Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

24. Mart – Utvrđen i sačuvan

Posted by danck19 on 24 March 2013

“A Gospod je veran, koji će vas utvrditi i sačuvati od zla.” (2. Solunjanima 3:3)

Ljudima često nedostaje razumevanje i vera. Susrećemo neznalice i zle ljude sa kojima ne trebamo raspravljati nego da gledamo da ostanemo u miru. Njihovo srce je licemerno i jezik im je prevarljiv. Zar treba zato da nam se srce uznemiri? Zar se ne trebamo radije okrenuti Gospodu koji je veran? Mi nećemo biti lišeni od bilo kojeg Njegovog obećanja. Nikad nam neće tražiti nešto što ne možemo ispuniti. Mi imamo vernog Boga. Evo razloga da se radujemo.

On će nas osnažiti na takav način da nas naši neprijatelji neće moći oboriti, i On će nas toliko dobro sačuvati, da nas nijedno zlo, koje nam preti, neće dovesti do gubitka. Smatrajmo sebe srećnim kada nemamo sa kime da se svađamo i sklonimo se u Gospoda Isusa, čija nas ljubav neće izneveriti. Kod Njega nalazimo iskreno srce, nepromenljivu ljubav u kojoj se možemo odmarati, u koju se možemo pouzdati. Gospod će ispuniti u nama, Njegovim slugama, sve planove Njegove blagodati. Dakle, nemojmo dopustiti da nam se strah uvuče u misli. Svi ljudi i svi demoni kad bi se skupili, ne bi mogli da nas iščupaju iz ovog svetog skloništa. Bog neka nas ojača i danas.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: