Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

22. Mart – Blagodat poniznom

Posted by danck19 on 22 March 2013

“On daje blagodat poniznima.” (Jakov 4:6)

Ponizni traže blagodat i nađu. Oni se pokoravaju Njegovom slatkom uticaju, i blagodat im je data sve više i više. Ponizna srca ostaju u dolinama natopljenim rekama blagodati, iz kojih neprestano piju. Oni su zahvalni Bogu i daju Njemu slavu neprestano; a On nalazi zadovoljstvo da im umnoži blagodat.

Dođi, draga dušo, i zauzmi niže mesto. Budi mali u svojim očima, kako bi Gospod mogao da te uzdigne. Možda uzdišeš: “bojim se da nisam ponizan”; ali moguće je da to bude jezik prave poniznosti. Neki se hvale da su ponizni; u tome je najlošije stanje ponosa. Sami po sebi, mi smo siromašna bića, slabi, mizerni, koja ne zaslužujemo ništa osim pakla. Znači nemamo razlog da se ponosimo. Priznajmo da smo sagrešili protiv poniznosti i Gospod će nam dati da okusimo Njegov blagoslov. Blagodat je ta koja nas čini poniznima i ona takođe nalazi u našoj poniznosti razlog da nam da veću blagodat. Ponizimo se dakle kako bi bili podignuti. Budimo siromašni duhom, kako bi nas Bog obogatio. Budimo ponizni kako nas ne bi Bog ponizio, nego da nas On može podići kroz Njegovu blagodat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: