Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

19. Mart – Spreman za slavu

Posted by danck19 on 19 March 2013

“Gospod daje blagodat i slavu;” (Psalam 84:11)

Ne postoji ništa što potrebujemo više nego blagodat i to dobijamo besplatno. Primimo još danas dar blagodati da bi se održali, da bi se ojačali i posvetili. Blagodat nam je darovana svakog dana do sad i Bog nam obezbeđuje i za sutra. Ako smo dobili samo malo blagodati, greška je samo kod nas, jer Božija ruka nije skraćena da ne može obilno dati. Možemo zatražiti toliko koliko nam je potrebno, On nas neće nikad odbiti. Možda nas neće blagosloviti zlatom ili zemaljskom čašću, ali daće nam Svoju blagodat; sigurno će dodati i iskušenja ali daće i blagodat po meri. Bićemo pozvani da radimo, da trpimo ali u isto vreme ćemo dobiti svu potrebnu blagodat.

Pogledajmo šta sledi posle blagodati: slava. Sada nam nije neophodna, jer još nismo spremni; ali dobićemo je u pravo vreme. Nakon što smo jeli hleb blagodati, pićemo vino slave. Moramo prolaziti kroz sveto mesto koje je blagodat, da bi stigli u presveto mesto slave. U ovoj reči “slava” ima razloga da skačemo od radosti. Još malo vremena, vrlo malo… i slava će biti zauvek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: