Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

18. Mart – Stalno pravedni

Posted by danck19 on 18 March 2013

“…a molitva pravednih ugodna Mu je.” (Priče 15:8)

Ove reči su obećanje, jer su potvrda činjenice iz svih vremena. Bog nalazi veliko zadovoljstvo u molitvama pravednika. Prva naša briga treba da bude, da budemo odlučni da hodamo pravedno na putu; da ne budemo nepravedni u našem poslu, ne prihvatajući zlo, jer onaj koji odstupi od pravog puta desno ili levo, trebaće sam da izađe iz nevolje. Ako krenemo stranputicom, nećemo moći da se molimo, i ako se ipak usudimo da to uradimo, nebo će biti zatvoreno za naša iskanja.

Pokorimo se volji Božijoj, kako nam je otkrivena. U tom slučaju se možemo moliti sigurno. Ako je naša molitva ugodna Bogu, nemojmo Mu uskraćivati to što Njemu čini zadovoljstvo. On ne gleda na probirljive reči, nego voli jednostavne reči Njegove dece i sluša zamuckivanje Svojih sinova koji su nedavno rođeni. Zar se ne bi trebali radovati u molitvi zbog toga što On nalazi zadovoljstvo u njoj? Donesimo naše nevolje pred Njegov tron. Bog nam daje puno prilika da mu se molimo, i za to Mu zahvalimo.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: