Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

15. Mart – Bog je svetinja

Posted by danck19 on 15 March 2013

 

“Zato reci: Ovako veli Gospod Gospod: Ako ih i odagnah daleko među narode, ako ih i rasejah po zemljama, opet ću im biti svetinja za malo u zemljama u koje otidoše.” (Jezekilj 11:16)

Proterani od javnih sredstava naklonosti, nismo uskraćeni od blagodati sredstava. Gospod, koji postavlja Svoje ljude tamo gde se oni osećaju kao prognani, će sâm biti sa njima, i biće im sve što bi imali kod kuće, na mestu njihovih svečanih skupova. Uzmi ovo za sebe, o ti koji si pozvan da lutaš!

Bog je Svojim ljudima mesto utočišta. Oni nalaze utočište u Njemu od svakog neprijatelja, On je njihovo mesto obožavanja, takođe. On je sa njima kao sa Jakovom kad je spavao na otvorenom polju, koji kad je ustao, rekao je, “Zaista je Bog bio na ovom mestu.” Njima će On takođe biti instinsko svetilište, kao Svetinja nad Svetinjama, koja je bila tiho prebivalište Večnoga. Oni će biti mirni, slobodni od straha od zla.

Sâm Bog, u Hristu Isusu, jeste svetinja milosti. Kovčeg Zaveta je Gospod Isus, i Aaronov štap, sud sa manom, ploče zakona, sve je to u Hristu našoj svetinji. U Bogu mi nalazimo oltar svetosti i prisnog zajedništva. Šta još trebamo? O Gospode, ispuni ovo obećanje i budi nam uvek kao mala svetinja!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: