Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

14. Mart – Majčina uteha

Posted by danck19 on 14 March 2013

“Kao kad koga mati njegova teši tako ću ja vas tešiti.” (Isaija 66:13)

Majčina uteha! To je sama nežna ljubav. Kako ona razume nevolju deteta! Kako ga ona zagrli i preuzima u svoje srce svu njegovu patnju! Njoj može da kaže sve, uveren da ona razume, kao niko drugi. Od svih uteha, najslađa je majčina. Ona saoseća bolje od iskusnog čoveka.

Da li bi Bog sišao da zameni mamu? Sa Njegove strane je sama dobrota. Upoznali smo Ga kao Oca, ali gle, On želi da nam bude čak i majka, pozivajući nas kroz ovo na svetu bliskost, na potpuno poverenje, na totalni mir. Kada sam Bog postane naš “Utešitelj”, ne može nas mučiti više ni jedna briga. Kažimo dakle Njemu svaki nas teret, i ako to ne možemo uraditi drugačije nego kroz uzdah i plač. On ne prezire naš plač kao što ne bi nijedna mama to uradila. Kao majka imaće milost prema našim suzama, prema našim slabostima, i oprostiće nam greške, ali na sigurniji način nego što može naša mama. Nemojmo nositi sami terete. Time bi napravili veliku grešku, kada je tu jedna tako divna Osoba da podeli sa nama teret. Kažimo dakle odmah Bogu ljubavi. On se neće umoriti od nas, kao što se ni mama se ne umori.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: