Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

6. Mart – Čuvar siročadi

Posted by danck19 on 6 March 2013

“jer u Tebe nalazi milost sirota.” (Osija 14:3)

Ovde imamo razlog da ostavimo sa strane svaki drugi izvor pouzdanja, kako bi se pouzdali samo u Boga. Kada jedno dete ostaje bez zaštitnika, Bog interveniše i postaje njegov čuvar; i kada čovek izgubi sve što mu je služilo kao oslonac, može se osloniti na Boga koji je živ, i naći će u Njemu sve što mu je potrebno. Siročad nalazi očinsku Božiju ljubav, koja je čuva. Pisac ovih stranica zna sta znaci osloniti se samo na Boziju ruku, i on iz sopstvenog iskustva svedoci da nijedna vera nije toliko osigurana cinjenicama, ili toliko sigurno nagradjena rezultatima, kao vera u nevidljivog ali vecno-zivog Boga.

Ima dece koja i ako imaju roditelje nisu bolje negovani, dok siročad koja ima Boga za Oca, zaista ima bolji oslonac. Veću korist imamo od Njega, nego od bilo kojih staratelja, bez Boga. Biti bez dragih osoba je bolno, ali onog koga Bog opkoli Njegovom Blagodaću, nije siroče. Deco bez očeva, osvojite ovo lepo obećanje još sada i svi vi koji nemate na koga da se oslonite učinite isto. Gospode, pomozi mi da nađem milost u Tebi; koliko sam više usamljen i u potrebi, toliko više si mi potreban.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: