Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

1. Mart – Radost za odbačene

Posted by danck19 on 1 March 2013

“Slušajte reč Gospodnju, koji drhćete od Njegove reči: braća vaša, koja mrze na vas i izgone vas imena mog radi, govore: Neka se pokaže slava Gospodnja. I pokazaće se na vašu radost, a oni će se posramiti.” (Isaija 66:5)

Možda je ovaj stih samo za jednog od hiljadu koji budu čitali ovu knjigu sa obećanjima; ali Gospod želi da i ta osoba bude ojačana kroz ove reči. Molimo se dakle za one koji su prognani iz sredine onih koje vole. Gospod da ih uteši i neka da radost da budu ohrabreni.

Ovde je reč o zaista pobožnim ljudima koji drhte pred istinom Božije Reči. Mrzelo se na njih zbog njihove pobožnosti i svetosti. Ovakvo ponašanje im se činilo grubo, pogotovo što su bili odbačeni zbog vere, od onih koji su mislili da slave Boga time što ih proganjaju. O koliko zala je učinjeno u korist sotone, u Ime Gospodnje! Ova navika je dokaz spretnosti stare zmije koja stavlja otrov u ranu koju je sam napravio.

Božije otkrivenje je nada odbačenih. On, Advokat svojih izabranika, dolazi da im donese izbavljenje, pokrivajuci sramotom njihove progonioce. O Gospode, ispuni Tvoju Reč!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: