Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

22. Februar – Izbavljenje iz prošlosti stvara veru

Posted by danck19 on 22 February 2013

“Još reče David: Gospod koji me je sačuvao od lava i medveda, On će me sačuvati i od ovog Filistejina.” (l. Samuilova 17:37)

Ove reči nisu obećanje ako ih samo ovako uzmemo, ali jesu kroz razumevanje njihovog značenja, jer je David ove reči izgovorio a Bog ih je potvrdio, ispunivši ih. David se oslanja na događaje iz prošlosti, da bi tražio pomoć u trenutnoj opasnosti koja je pred njim. U Gospodu Isusu, sva obećanja su da i Amin, da bi Bog bio proslavljen kroz nas. On radi sa Njegovim vernim narodom, kao pre.

Da se dakle zajedno podsetimo Njegovih ranijih dela za nas. Nekada se nismo nadali da ćemo se izvući iz određene situacije; ali On nas je izbavio. Zar nas neće On izbaviti i drugi put? Sigurno će to uraditi opet. I kao David koji je trčao na neprijatelja, tako ćemo i mi.

Gospod je bio i biće sa nama, jer je rekao: “neću odstupiti od tebe niti ću te ostaviti.” Zbog čega da se bojimo? Zar je prošlost bila samo san? Razmisli o lavu i medvedu. Ko je ovaj Filistejin? Sada nije više reč o lavu ili medvedu; ali Bog je isti i Njegova slava treba da se pokaže u ovoj situaciji. On nas nije izbavio od zveri da bi postali plen jednom džinu. Budimo dakle hrabri!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: