Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

20. Februar – Kontinualno vodstvo

Posted by danck19 on 20 February 2013

“Jer će te Gospod voditi vazda” (Isaija 58:11)

Šta te brine? Izgubio si svoj put? Zalutao si u tamnoj šumi, ne možeš da nađeš izlaz? Stani i pogledaj izbavljenje tvog Boga; On poznaje put i vodi će te ako Ga prizoveš.

Svaki dan donosi sa sobom svoje nedoumice. Kako je utešno tada, da osećaš neprestano Njegovo vodstvo. Ako sami izaberemo put kojim da idemo, odbacujemo Božije uputstvo; ali ako se odričemo naše sopstvene volje, On će voditi svaki naš korak na našim putevima, svakog časa našeg dana, svaki dan u godini, svake godine našeg života. Samo da se želimo prepustiti tom vođstvu i bićemo vođeni; ako želimo da poverimo Njemu naš put, On će nas voditi na takav način da nikad ne zalutamo.

Ali obratimo pažnju za koga je ovo obećanje. Pogledaj jedan stih ranije. “I ako otvoriš dušu svoju gladnome.” Trebamo imati milosti za druge, i da im damo ne samo ono što bi mi inače bacili, par suvih kora hleba, nego ono što bi sami želili da primimo. Ako pokažemo nežnost našem bližnjem kad se nalazi u nevoljama, onda će se Bog brinuti za naše sopstvene potrebe i biće neprestano naš Vođa. Gospod Isus će biti nas Vođa, ne onima koji su škrti i onima koji stavljaju terete na siromašne, nego milostivnima i dobrima. Takvi putnici neće nikad zalutati.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: