Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

19. Februar – Granica u kušanju

Posted by danck19 on 19 February 2013

Mučio sam te, neću te više mučiti. ” (Naum 1:12)

U kušnji postoji granica. Bog dopusti kušanje i On je uklanja. Možda uzdišete govoreći: “kad će kraj?” Podsetite se da će se vaše nevolje završiti zajedno sa ovim životom ovde na zemlji, i to sigurno i zauvek. Podsetite se dakle da prihvatite sa strpljenjem volju Božiju.

Otac naš nebeski će zaustaviti prut, kada Njegov cilj bude podpuno ispunjen. Kada On bude pobedio našu ludost, nećemo više dobijati udarce. Ili ako nam je nevolja poslata za naše kušanje, kako bi naša pokornost proslavila Boga, nevolja će prestati čim bude On proslavljen našim svedočanstvom. Dakle nemojmo želeti da prestane kušanje, pre nego što On bude podpuno proslavljen i dok On nije dobio plod našeg stradanja. Možda će baš danas biti mir. Ko zna hoćeli ovi veliki talasi napraviti mesta mirnom moru, iznad čijih će se mirnih talasa ptice nebeske odmarati? Tek nakon dobro izrešetanog klasa se mogu pokupiti čista zrna. Možda ćemo posle nevolja biti isto tako srećni koliko smo bili nesrećni u nevolji. Onaj koji šalje oblake može isto tako da ih i rastera. Budimo dakle hrabri i unapred uskliknimo veselo: “Aleluja”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: