Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

14. Februar – Okružen milošću

Posted by danck19 on 14 February 2013

Mnogo muke ima bezbožnik, a koji se uzda u Gospoda, oko Njega je milost.” (Psalam 32:10)

Lepa nagrada osigurana poverenjem! Gospode, daj mi to u potpunosti! Više od bilo koje duše, čovek koji ima poverenje se oseća i grešan; ali evo, blagodat mu je spremna. On zna da ne zaslužuje milost, ali ona je nad njim i data mu je u izobilju. Gospode, molim te, daj mi tu blagodat da verujem Tebi!

Pogledaj, dušo moja, kakva zaštita ti je spremna! Kao što je kralj okružen vojnicima, isto tako si ti okružen Njegovom milošću. Od napred, od nazad, sa svih strana, možeš videti ovu zaštitu blagodati. Ti se nalaziš baš u sredini, ako ostaješ u Gospodu Isusu.

Kakav vazduh dišeš, dušo moja! Kao što si okružen vazduhom koji dišeš, isto tako si okružen Božijom ljubavlju. Za zloga su spremljena velika zla; ali tebi je Bog spremio toliko blagodati da se nevolje više ni ne pominju. David kaže: “Vi, pravedni, radujte se u Gospodu i veselite se, pevajte od radosti vi svi sa pravednim srcem”. I slušajući ovaj poziv, moje srce će pokazati njenu radost. Kao što si me Ti okružio Tvojom milošću, tako ću ja okružiti Tvoj oltar mojim pesmama zahvalnosti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: