Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

9. Februar – Čišćenje od nečistoća

Posted by danck19 on 9 February 2013

“I tu ću trećinu metnuti u oganj, i pretopiću ih kako se pretapa srebro, i okušaću ih kako se kuša zlato, oni će prizvati ime moje, i ja ću im se odazvati i reći ću: To je moj narod; a oni će reći: Gospod je Bog naš.” (Zaharija 13:9)

Iz nečistog metala, pomešani, kao što smo po prirodi, blagodat želi da nas pretvori u plemeniti metal, ali mora da ispuni jedan uslov, da nas sprovede kroz vatru. Mi se uplašimo toga i radije bi ostali bez vrednosti, samo da se možemo radovati miru i tišini dok smo samo kamen. To znači da smo izabrali loš kraj, kao Isav. Ne, Gospode! Radije ćemo da budemo bačeni u peć, nego da budemo odbačeni ispred Tvoga lica.

Vatra je tu samo da očisti metal; ona ga ne uništava. Gospod želi da njegov narod bude kao zlato, zato se trudi da ga očisti od svake nečistote. Koliko god da smo bez mudrosti radovaćemo se ovoj operaciji, i naša molitva neće biti da nas izvadi iz vatre, nego da budemo očišćeni od svake mešavine naše stare prirode.

O, Gospode, iskušaj nas zaista! Spremni smo da se istopimo pod plamenom vatre, ako je Tvoja volja; jer je to najbolje. Ti nam pomozi u tom procesu i mi ćemo biti Tvoji zauvek.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: