Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

8. Februar – Sigurnost puna radosti

Posted by danck19 on 8 February 2013

“Ne boj se, jer sam Ja s tobom; ne plaši se, jer sam Ja Bog tvoj; ukrepiću te i pomoći ću ti, i podupreću te desnicom pravde Svoje.” (Isaija 41:10)

Strah od pada je spasonosan, dok užas nije znak mudrosti. Postoje momenti u životu, kada shvatimo da se bez posebne pomoći možemo srušiti. Dobro, evo tu je pomoć: Božija ruka je čvrst i siguran oslonac. Nije samo ruka koja drži nebo i zemlju, nego desnica pravde, koja spaja silu i sposobnost, koja nam je ovde zagarantovana. To nije samo Njegova desnica, nego pravedna desnica, koja je sveta i ispunjava Božanske odluke. Tu ruku će On pružiti da bi štitio svoje vernike. Opasnost može biti užasna, ali naša sigurnost je puna radosti, jer neprijatelj ne može srušiti onog koga Bog na ovaj način brani.

Ako se naša noga ljulja, biće osnažena Njegovom desnicom. Ima li suviše kamenja na našem putu? Silna ruka Njegova nas podržava. Napredujmo dakle hrabro i sa poverenjem, jer nećemo pasti. Oslanjajmo se neprestano na Njegovu ruku koja drži sve. Bog je neće povući, jer je On pravedan i biće veran Svom obećanju, veran Njegovom Sinu. Zar nije to razlog da se radujemo?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: