Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

7. Februar – Vrati se sa klizavog puta

Posted by danck19 on 7 February 2013

“Ako se vratiš k Svemogućem, opet ćeš se nazidati.” (Jov 22:23)

Ovim recima Elifas je rekao veliku istinu. Dušo, da li si ti bila oborena od greha, tako da postaneš kao olupina? Božija ruka te pritiska tako jako, da si postao siromah i tvoj um je postao ruševina? Tvoja ludost te je dovela u ovo stanje? U tom slučaju, prva stvar koju trebaš uraditi je da se vratiš Bogu; uradi to sa iskrenim pokajanjem i istinskom verom. To je tvoja dužnost, zato što si okrenuo leđa Onome kome kažeš da služiš; na taj način pokazuješ mudrost, jer ne možeš biti uspešan ako nisi u miru sa Bogom. Uradi taj korak, odmah, jer koliko te je koštala pobuna, opiranje, nije ništa naspram onog šta ćeš trpeti, zbog toga što Svemoguci na kraju kažnjava svaku neposlušnost.

Dobro pogledaj kakvo obećanje te čeka: “opet ćeš se nazidati”. Niko drugi, osim Boga nije u stanju da podigne opet srušene stubove tvog moralnog bića, i da popravi zidove koje se ljuljaju. On je spreman da to učini, ako se vratiš Njemu. Nemoj kasniti! Tvoj um koji je već uzdrman, može skroz zalutati, ako nastavljaš u protivljenju; dok iskreno ispovedanje će te olakšati i ponizna vera će te utešiti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: