Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

6. Februar – Blagoslovljen u gradu

Posted by danck19 on 6 February 2013

“Ako uzaslušaš glas Gospoda Boga svog, Blagosloven ćeš biti u gradu” (5. Mojsijeva 28: 2-3)

U gradu, svako je pun briga i mnogo obaveza, i onaj koji je prinuđen da tamo živi, dan za danom, shvata da je to iscrpljujuće mesto. Grad je pun neprestanih briga, buke, i nemira. Iskušenja su takođe veća u gradu, kao i svakojake potrebe. Ali za onaj koji je pod zaštitom Svevišnjega, ova bremena izgube silu; sa ovim obećanjem vernik nalazi zadovoljstvo u njegovim dužnostima i snagu u njegovim potrebama. Božiji blagoslov ga čuva od zla, sačuvavši mu čast. Kolko za radnike, službenike, toliko i za bilo koje drugo zanimanje, život u gradu, sadrži jednu priliku da bude koristan, radivši korisno za Gospoda, u tom užurbanom mnoštvu. Možemo bi radije izabrali mir na selu, ali ako potreba poziva u grad, nemojmo je odbaciti, jer je tamo prikladno mesto za obavljanje hrišćanske delatnosti.

Imajući ovo obećanje kao oslonac, očekujmo dobre stvari sa Njegove strane, imajući otvoreno uvo, da čujemo Gospodnji glas i spremnu ruku da radimo po Njegovim zapovestima. Poslušnost donosi blagoslov i imamo veliku nagradu u držanju Njegovih zapovesti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: