Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

5. Februar – Zadovoljena pravda

Posted by danck19 on 5 February 2013

“i kad vidim krv, proći ću vas.” (2.Mojsijeva 12:13)

Za nas, videti dragocenu krv Gospoda Isusa je uteha; za našu sigurnost potrebno je i da Bog vidi. Čak kada ja nisam u stanju da je gledam, On je vidi i ne osuđuje me, zbog krvi. I ako u ovoj krvi ne nalazim svu sigurnost koju bi mogao imati i koju bi trebao imati, ipak ja sam u kompletnoj sigurnosti, jer Božije oko vidi jasno. Ovo oko je neprestano fokusirano na krvavoj žrtvi. Koji uzrok radosti za nas.

Bog poznaje beskrajnu puninu i smisao duboko sakrivenu u ovoj smrti. Gledajući stvorenje, On je priznao da je “vrlo dobro”. Šta bi On onda rekao za otkupljenje, za savršeno ispunjenje te potpune poslušnosti do same smrti, Njegovog voljenog Sina? Kako bi mogli opisati sa kojom dobrotom On gleda na Gospoda Isusa, predstavljajući Samoga Sebe kao besplatnu žrtvu, kao ugodan miris? Zbog toga mi ostajemo u jasnom miru, jer žrtva i Reč našeg Boga nam daju savršenu sigurnost. On će proći pored nas i neće nas osuditi, jer nije poštedeo našu slavnu zamenu. Pravda i ljubav ujedinjuju svoje ruke da bi dale večno spasenje svim onima koji se nalaze pod prolivenom krvlju.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: