Hrišćanin

Isus Hristos

 • Kalendar

  January 2013
  S M T W T F S
  « Apr   Feb »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Članci

 • Archives

 • Advertisements
 • Stih:

  Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

  Evanđelje po Jovanu 3:16

 • Pogledajte!

  Site Bozija Rec
 • Video Propovedi

30. Januar-Nebeska zaštita

Posted by danck19 on 30 January 2013

“I evo, ja sam s tobom, i čuvaću te kuda god pođeš, i dovešću te natrag u ovu zemlju, jer te neću ostaviti dokle god ne učinim šta ti rekoh.” (1. Mojsijeva 28:15)

Krenućemo na put i za to nam je potrebna posebna blagodat? Evo jedno vrlo dragoceno obećanje: u trenutnoj situaciji Bog daje Svoju zaštitu. Na svakom mestu nam je potrebna Božija zaštita, i imaćemo je ako smo vođeni osećajem dužnosti a ne samo našom maštom. Zašto bi gledali naš odlazak, negde drugde, kao tužnu obavezu, ako je volja Božija ta koja nas poziva tamo? U svim državama, vernik je stranac i putnik, i u svim zemljama Gospod je njegov zaklon, kao što je bio za sve svete u sva vremena. Može nam biti uskraćena pomoć od naših zemaljskih vođa, ali kada Bog kaže: “čuvaću te”, nemamo razlog da se bojimo od bilo kakvih opasnosti. Ovo je najsigurnija pratnja za jednog putnika.

Do tada Jakov nije ostavljao porodičnu kuću. On nije imao onaj avanturistički duh kao njegov brat, on je ostao mamino razmaženo dete. Kada je trebao da ode u inostranstvo, Bog ga je pratio. On je imao mali prtljag i ni jedan čovek ga nije pratio; ali ni jedan car nije nikad imao takvu plemenitu zaštitu. Čak i dok je spavao u polju, anđeli su ga nadgledali i Gospod Bog mu je govorio. Ako nam Bog kaže da krenemo, kažimo sa Gospodom Isusom: “Ustanite, hajdemo odavde!” (Božija obećanja – C. H. Spurgeon.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: