Hrišćanin

Isus Hristos

 • Kalendar

  January 2013
  S M T W T F S
  « Apr   Feb »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Članci

 • Archives

 • Advertisements
 • Stih:

  Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

  Evanđelje po Jovanu 3:16

 • Pogledajte!

  Site Bozija Rec
 • Video Propovedi

29. Januar – Poslušnost donosi blagoslov

Posted by danck19 on 29 January 2013

“Čuvaj i slušaj sve ove reči koje ti ja zapovedam, da bi dobro bilo tebi i sinovima tvojim nakon tebe doveka kad činiš šta je dobro i pravo pred Gospodom Bogom tvojim.” (5. Mojsijeva 12:28)

Iako se spasenje ne dobija kroz ispunjenje zakona, ipak obećani blagoslovi su darovani Božijem vernom sluzi koji je poslušan. Prokletstva su se zarvršila kada je On bio učinjen prokletstvom zbog nas, i nijedan blagoslov nije nam uskraćen tada.

Trebamo tražiti volju Božiju, obrativši pažnju ne samo ne određene delove Njegove Reči, nego na celokupnu Njegovu Reč. Ne možemo birati Njegovu Reč, nego treba da držimo sve što je napisano. Ovo je Očev put blagoslova za Njegovu decu. Gospodnji blagoslov je nad izabranicima Njegovim do trećeg, četvrtog kolena. Ako oni hodaju pravedno pred Njim, On će učiniti da svi znaju da su oni od Boga blagoslovljeno seme. 

Nećemo naći nikakav blagoslov u svetskom podeljenom životu. Putevi koje ovaj svet voli, i koji nisu sveti ne mogu nam doneti ništa dobro, kada idemo pred Bogom. Ako nas integritet ne čini uspešnim, neće ni prevarljivost. Ove stvari koje su Božije zadovoljstvo, treba i nas da zadovoljavaju. (Božija obećanja – C. H. Spurgeon.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: