Hrišćanin

Isus Hristos

 • Kalendar

  January 2013
  S M T W T F S
  « Apr   Feb »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Članci

 • Archives

 • Advertisements
 • Stih:

  Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

  Evanđelje po Jovanu 3:16

 • Pogledajte!

  Site Bozija Rec
 • Video Propovedi

27 Januara – Pokajanje je dragoceno

Posted by danck19 on 27 January 2013

“I onde ćete se opomenuti puteva svojih i svih dela svojih, kojima se oskvrniste, i sami ćete sebi biti mrski za sva zla svoja koja činiste.” (Jezekilj 20:43)

Kada nas je Gospod primio i dao nam mir i sigurnost, On nas je isto doveo pokajanju od svake krivice našeg lošeg ponašanja prema Njemu. Toliko je dragoceno pokajanje, da je možemo uporeditii sa jednim dijamantom sa najlepšim odsijajima, i ono je istaknuto kao jedno od naj svetijih posledica spasenja. Onaj koji prima pokajanje je isti Onaj koji i to stvara u nama. Ovo pokajanje koje je Njegovo delo, nema ukus “gorkih trava” nego ukus “medenih kolača” sa kojim On hrani Negov narod. Spoznaja oproštenja kroz prolivenu krv i nezasluženu blagodat je najbolja spoznaja koja topi čak i srce od kamena. 

Da li imamo kameno srce? Razmišljajmo o zavetu ljubavi i doćićemo do toga da ostavimo greh, da ga mrzimo, čak šta više još, doćićemo do stanja da mrzimo sebe zbog toga što smo grešili protiv jedne takve ljubavi. Dođimo Bogu sa pokajanjem i tražimo da nam pomogne da se setimo i da se pokajemo od svih naših greha. Onda bi mogli da se radujemo svetoj tuzi (zbog greha). Kakvo olakšanje bi onda bilo prolivanje suza! Gospode, udari stenu ili joj progovori, da moze da izađe voda iz nje! (Božija obećanja – C. H. Spurgeon.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: