Hrišćanin

Isus Hristos

 • Kalendar

  January 2013
  S M T W T F S
  « Apr   Feb »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Članci

 • Archives

 • Advertisements
 • Stih:

  Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

  Evanđelje po Jovanu 3:16

 • Pogledajte!

  Site Bozija Rec
 • Video Propovedi

26. Januar – Temelj straha Božijeg

Posted by danck19 on 26 January 2013

“Jer nema čini na Jakova ni vračanja na Izrailja; u ovo doba govoriće se o Jakovu i o Izrailju, što je učinio Bog.” (4. Mojsijeva 23:23)

Gle kako Bog uništava iz korena dečije strahove i sujeverje! Čak i ako ima i najmajie istine u sili vračara, narod Božiji ne može biti dotaknut njime. One koje Bog blagoslovi, đavo ih ne može prokljinjati.

 Ljudi bez straha Božijeg mogu – kao Valaam – da planiraju uništenje izabranog naroda, ali ne uspeva im. Barut iz njihove puške je vlažan, i oštrice mača su tupe. Oni se međusobno skupljaju ali Bog nije sa njima, tako da planiraju džabe. A mi ostajemo mirni dok oni spremaju njihove mreže, i sigurni smo da nećemo biti uhvaćeni tim mrežama. Oni mogu zazivati Veelzevula u pomoć, sa njihovim đavolskim trikovima, kroz njihove čarolije će sami sebe prevariti. A mi u našim srcima, znamo koliko blagoslova imamo znajući da je Bog sa nama! Da se ne bojimo lukavstva koja su protiv nas, jer nemaju nikakvu silu protiv onih koji imaju Boga kao oslonac, i šta mogu da kažu? “Gospod je videlo moje i spasenje moje; koga da se bojim? Gospod je krepost života mog; koga da se strašim?” (Božija obećanja – C. H. Spurgeon.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: