Hrišćanin

Isus Hristos

  • Stih:

    Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

    Evanđelje po Jovanu 3:16

  • Pogledajte!

    Site Bozija Rec
  • Video Propovedi

22 Januara – Hriscansko darovanje

Posted by danck19 on 22 January 2013

Blago onome koji razume ništega! Gospod će ga izbaviti u zli dan.” (Psalam 41:1)

Duznost svakog hriscanina je da misli na siromasne i da ih ima u srcu. Isus ih je stavio pored nas, kad je rekao:”Siromasne imate uvek sa vama”. Mnogi im brzo daju pare samo da ih se sto pre rese; drugi u vecem broju, im ne daju nista, dok je obecanje koji smo citali za one koje su “zainteresovani” za siromasne, koji istrazuju njihove nevolje i pazljivo se bave sa njima, zeleci im zaista sve najbolje. Pomaze im se vise kroz brigu i paznju, nego kroz novac; ali najbolje kroz oba. “Blago onome koji razume ništega! Gospod će ga izbaviti u zli dan.” On mu je obecao. On ce nas izbaviti od ovog stanja tuge, ako i mi pomazemo drugima da izadju; dobicemo od Boga posebne bozanske darove, ako i mi trazimo da ispunimo potrebe nasih bliznjih. Koliko god da smo darezljivi, imacemo vreme iskusenja; ali ako smo obavili ovu duznost, mozemo traziti od Boga direktnu i posebnu pomoc.

Covek koji je skrt, brine o sebi, ali Bog ce podrzavati darezljivog i milostivog vernika. Kako se vi ophodite prema drugima, tako ce i Bog prema vama. (Božija obećanja – C. H. Spurgeon.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: