Hrišćanin

Isus Hristos

 • Kalendar

  January 2013
  S M T W T F S
  « Apr   Feb »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Članci

 • Archives

 • Advertisements
 • Stih:

  Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

  Evanđelje po Jovanu 3:16

 • Pogledajte!

  Site Bozija Rec
 • Video Propovedi

19 Januara – Priznanje ustima, vera srca

Posted by danck19 on 19 January 2013

Jer, ako priznaješ ustima svojim da je Isus Gospod, i veruješ u srcu svom da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen..” (Rimljanima 10:9)

Bog kaze da Ga trebas priznavati ustima; da li si to uradio? Da li si priznao otvoreno tvoju veru u Hrista kao Spasitelja kojeg je Bog podigao iz mrtvih? Da li si priznao tako kao sto te ovde Bog poziva?

Sa druge strane Bog ocekuje veru srcem. Da li iskreno verujes u vaskrslog Isusa? Da li se pouzdajes u Njega kao u jedinu nadu tvog spasenja? Mozes li iskreno da kazes pred Bogom da imas tu veru u srcu? Ako mozes iskreno odgovoriti da, ti si priznao i uzverovao u Njega, znaci ti si spasen. Tekst ne govori da bi moglo biti drugacije, nego je tako jasno kao putokaz u saobracaju, svetli kao sunce na nebu. On kaze:”Bices spasen”.

Verom u Isusa i priznavanjem, ja se mogu uhvatiti za ovo obecanje i doneti je pred Njega ovog trenutka i za ceo moj zivot, na dan moje smrti, kao i na sudu, ja moram biti spasen od osude greha, od necistote greha, od sile greha, i na kraju cak i od postojanja greha. Bog kaze:”Bices spasen”. Ja verujem. Bicu spasen: jesam spasen. Slava neka je Bogu od vecnosti do vecnosti. (Bozija obecanja – C. H. Spurgeon.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: