Hrišćanin

Isus Hristos

 • Kalendar

  January 2013
  S M T W T F S
  « Apr   Feb »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Članci

 • Archives

 • Advertisements
 • Stih:

  Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

  Evanđelje po Jovanu 3:16

 • Pogledajte!

  Site Bozija Rec
 • Video Propovedi

17 Januara – Covek bez straha

Posted by danck19 on 17 January 2013

“Ja ću biti s tobom.” (2. Mojsijeva 3:12)

Za sigurno ako je Bog dao Mojsiju neki zadatak, On se zauzimao da Mojsije ne ide sam. Sa velikim opasnostima koje su sledile taj zadatak i snaga potrebna da se izvrsi, bilo bi apsurd sa Bozije strane da posalje slabog jevreja, ostavljen samo sopstvenim sredsvima, da se suprodstavi najjacim carom sveta. Ne mozemo ni zamisliti da Bozija mudrost moze dopustiti slabom Mojsiju da se sam suprodstavi Faraonu i ogromnim silama Egipta. Kroz ovu izjavu: “Ja ću biti s tobom.”  Bog daje doznanja njegovom sluzi da ga ni u kom slucaju nece ostaviti samog u ovom zadatku.

I za mene ovo pravilo ce postati istina. Ako sam primio od Boga zapovest da idem imajuci za oslon samo Njegovu silu i cilj, samo samu Njegovu slavu, sa sigurnoscu On ce biti samnom. Sam cin da me On salje, obavezuje Ga da me podrzi. Zar nije ovo dovoljno? Sta mozes vise ocekivati? Da mi svi andjeli i arhandjeli pomazu, moguce je da ne uspem, ali ako je On samnom, moram uspeti. Trebam samo da uzmem u obzir da ne idem sa strahom ili sumnjom, niti sa nemarnosti ili uobrazenosti. Tako treba da izgleda ponasanje coveka koji ima Boga sa njim! Ako je na taj nacin povezan sa Bogom, on treba da ide sa hrabroscu, kao Mojisije pred Faraona. (Bozija obecanja – C. H. Spurgeon.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: